Om Oss

48 27 25 21 / 91 65 84 71

Om Oss

Hjem > Om Oss

Arild Knudsen hadde vært frisør i Farsund i 40 år da han ble krabbe-verktøy-oppfinner

 

 

 

SOM HAMMER; Man holder kloa i handa og bruker den tunge delen av skalldyrkniven som hammer

STILIG OG NYTTIG; Den sørlanske oppfinnelsen er både stilig og nyttig.

Tidligere måtte man nesten ha en hel verktøykasse for å rense skalldyr.

Så jeg ville bare prøve å lage ett multiverktøy som inneholder alle remediene vi

trenger, sier han.

Som tenkt i lang tid, så gjort. Etter fire års prøving og

feiling er han just nå klar med «Skalldyrkniven»

Dette er et helt nytt redskap.

Det har fire-fem funksjoner, og passer til alle krabbe, hummer, kreps og kongekrabbe, sier Knudsen.

Han har hatt kloa i mange av dem i sitt 65 år lange liv, som dykker, hobbyfisker, selskapsvert, og familiefar.

Jeg har nok renset 20.000 krabber. Det har vært min favorittmat i 40 år. Men han har ikke spist alle selv.

Når han inviterer til bords grovrenser han krabbene, og gjestene gjør resten.

 

Knudsen har ofte sittet i båten og tenkt

på anatomien til krabbene, lett etter de svake punktene, og spekulert på hvordan

de lettest kan renses.

han viser gjerne teknikkene sine på messer.

Det er en nokså enkel kunst å bruke Skalldyrkniven.

Og det er jo bare artig hvis jeg

kan få gode krabbefolk til å lære noe nytt

Hva er det som gjør redskapet så spesielt?

Man får ut mer av godsakene fra de vanskelige stedene.

Ingen andre har tyngden som en lett hammer, så du kan knekke kloa på rett sted, og i

handa.

Og ingen har sagkniven som deler de tynne veggene i fotstøa, for å komme

bedre til der, altså med den lille gaffelen.

Skjea er naturligvis til å ta ut av skallet.

 

Det kan være lang vei

fra oppfinnelse til produksjon og marked.

Men nå skal kniven hans ut fra fjæresteina på Sørlandet til dypere vann, altså på verdensmarkedet.

Knudsen har fått profesjonell hjelp til det av et firma i Grimstad.

De har testet en prøveserie lokalt, og fått lovende respons.

 

Knudsen understreker at totalopplevelsen er viktig når man inviterer til fest.

Ingenting er så skuffende som å kjøpe tomme krabber, men det har med sesong og levesett å gjøre.

Han vil gjerne utfordre fiskerne til å fôre dem med knuste blåskjell i to-tre uker i en sanketeine.

Da får de en helt fantastisk smak. Jeg kaller dem for gourmetkrabber.

Det bør bli et nytt begrep på de beste krabbene, sier oppfinneren fra Farsund.

 

30 DAGES RETUR

Pengene tilbake garanti

Sender over hele landet

Fast frakt 49,-

Gratis på ordre over 1000,-

24/7 kundeservice

Vi er her for deg

Hvor finner du oss?

Vestheiveien 15

4550 Farsund

Faktura Adresse:

Kanehøgda 4

4550 Farsund

Kontakt:

Webshop@skalldyrkniven.no

Tel: 48 27 25 21 / 91 65 84 71

BANK

Copyright 2017 SKALLDYRKNIVEN AS @ All Rights Reserved

Søkeord: Krabbekniv, skalldyrkniv, krabbe bestikk, skalldyrbestikk, skalldyrverktøy, hummervertøy, hummer bestikk, kongekrabbe, krabbeverktøy, kreps, den som har alt, perfekt gave,shellfish, må ha, skalldyrkniven